keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Keittiön valaistuksestaMeillä keittiössä on oikeastaan kaksi erilaista keinotekoista valaistusta. Toinen on lämmin hehkulamppu valaistus n. 2700 kelviniä ja toinen hiukan valkoisempi led spotti valaistus n.4000 kelviniä.
 Valaistusta on kiva muutella vuodenaikojen ja vuorokaudenaikojen mukaan. Voi olla että lähiaikoina päädyn kuitenkin vaihtamaan kaikki valaisimet energiaa säästäviin 4000K lamppuihin. Näissä kahdessa valaisimessa huomaa myös lasin ja muovin eron. :)


Tässä kuvat keittiöstä neljällä eri valaistuksella. Kuvia ei ole muokattu, joten minusta ainakin värien ero on todella huomattava.
 
Hehkulamppu + jouluvalo valaistus illalla. 2700K

Led- valaistus illalla. 4000K

Led- valaistus kesällä + päivänvalo.

Tässä tämän päiväinen kuva sinisen hetken aikaan, ainoastaan luonnon valolla.Mikäs oli teidän lemppari valaistus??? 

Luonnon valo on kyllä mielestäni aina kaunis, mutta valitettavasti sitä ei ole saatavilla aina. Pidän myös led- valoista, koska ne tuovat värit oikean lailla esiin ja ovat erittäin energiaa säästäviä. :)
 

Mukavaa iltaa/ yötä <3

20 kommenttia:

 1. Upea koti teillä!:) Varsinkin keittiöön olen ihastunut! Niin ihanan valoisa:) Löysin juuri blogisi, jään seurailemaan! :)

  Tervetuloa myös vierailulle minun blogiini!:)

  mydecordreams.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa kun löysit tänne. :) Käynpä heti kurkkaamassa sinun blogisi. :)

   Poista
 2. Mun mielestä noi led-valot on ihanat ja tietty luonnonvalo :)))

  Kaunista kerrassaan! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään juurikin samoista ja voi kun tuota luonnonvaloa riittäisi enemmän ja vaikka kokoajan. :)

   Poista
 3. Luonnon valo on kaikista kauneina:) mitä olet pitäny keittiöstäsi,mikä on ollut hyvää ja mikä epäkäytännöllistä/ei niin hyvä ratkasu:) olisi kiva kuulla tälläsistä asioista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonvalo näyttää kyllä värit muutenkin parhaiten ja tykkään juurikin siittä ettei värit kauheesti vääristyisi. Olen kyllä ollut super tyytyväinen meidän keittiöön ja ehkä siksi että olin sitä kauan suunnitellut jo ite ja ottanut huomioon asioita jo rakennus vaiheessa. Tietenkin valkoinen keittiö vaatii käyttämään luutua hiukan useemmin kun joku muu väri. Keittiön laatta on myös aika työläs puhdistettava ja varsinkin saumat. Onneks isoissa laatoissa on vähän saumoja. Voisin jossakin vaiheessa tehä tarkemman postauksen keittiön materiaaleista ja kaappien sisällöistä.. :)

   Poista
 4. Teillä on aivan uskomattoman ihana ja kaunis keittiö! Saako tiedustella, minkä valmistajan se on? Entä mitä maalia/sävyä olette käyttäneet tuossa välitilassa ja kaapiston päällä ja onko välitilassa lasia? Myös lattiamateriaalinne kiinnostaisi, onko laminaattia? Jos on, niin mitä merkkiä7sävyä? Meillä on juuri keittiösuunnitelmat käynnissä ja teidän keittiö muistuttaa kovasti meidän tulevaa keittiötä ja toimii inspiraation lähteenä! :) Kovasti olisin kiitollinen tiedoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ajattelin jossakin vaiheessa tehdä tarkemman postauksen keittiön pinta materiaaleista ja kaapeista yleensäkki. :) Välitilassa on ikkuna, joten lasia ei ole ollenkaan. Seinissä on hopea tapetti ja tapetin päällä on venelakka altaan ja ikkunan ympärillä, joka helpottaa puhtaana pitoa ja pyyhkimistä. Keittiön lattialla on valkoinen iso kiiltävä laatta, joka ulottuu saarekkeeseen asti. Saarekkeen jälkeen alkaa sama laminaatti joka on myös muissa huoneissa. Keittiö on A`la Carte ja on otettu Oulusta Keittiömaailmasta. Toivottavasti näistä on jotakin apua, koitan tällä viikolla saada tarkemman postauksen pinnoista aikaseks ja kuvaan niitä hiukan tarkemmin. :)

   Poista
 5. Ihania valaistuksia on kaikki! :) Onko nuo keittiöntuolit muuten Etolan Elizabethit? Olen ajatellut tilaavani samanmoisia meidän keittiöön, ja olisin tosi iloinen, jos voisit vastata pariin kysymykseen niistä: Onko niissä mukava istua? Onko ne tukevia, ei siis heilu ja kestää isommankin ihmisen painon? Tuleeko niihin helposti naarmuja tms.?

  Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuolit ovat juurikin Etolan Elisabeth tuolit ja olen ollut kyllä super tyytyväinen niihin. Naarmuja kyllä tulee samnalailla kun Kartellin tuoleihinkin. Kokemusta on molemmista, vierashuoneesta löytyy Kartellin tuoli, joka on ollut jo pitkään meillä. Tuoleissa on kyllä ainakin omasta mielestä mukava istua. :) Tuohon paino asiaan en osaa kyllä hirveesti vatata et paljoako kestää, mut hyvin kestää normaalin aikuisen painon. :) Sen verran oon tuoleja varjellut et pleikkarin peluu tuoleiksi en oo niitä raskinu antaa (keikkumiseen). Lapsi perheessä ainakin helppo hoitoset. Tietenkin se että tuolit on melko kevyet, et jos on lapsia jotka tykkää kiipeillä ni voi kyllä mennä nurin...

   Poista
 6. Minusta kaikissa valaistuksissa on omat hyvät puolensa ja teidän keittiö on upea. Mistä olet hankkinut kauniin lasisen valaisimen, jossa välkkyy reunoilla bling blig-juttuja? :)

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valaisin on hankittu heräteostoksena Raahelaisesta valaisin ja sähköliikkestä Sähkö-Hänniseltä. :)

   Poista
 7. Upealta näyttää! Tykkään ledivalaistuksesta. Mistä tuo ihana plafondivalaisin on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valaisin on hankittu heräteostoksena Raahelaisesta valaisin ja sähköliikkestä Sähkö-Hänniseltä. :)

   Poista
 8. Led valaistus ja tietenkin päivänvalo on kaunis. Huomasinkin heti ikkunasta ulos katsottuna, että näkyykö teillä meri! Upea koti ja raikas, valkoinen siisti keittiö. Ihan täydellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. :) Juu ruokailutilasta pilkottaa meri, vuodenajaoista riippuen näkyy paremmin tai huonommin. Ikkunoista n.40m on merelle. :)

   Poista
 9. ihana keittiö!! <3

  http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Hienolle näyttää, valaistus on suunniteltu viimeisen päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, suunniteltu ja osittain vielä toteuttamatta. :)

   Poista