sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Peltileipä


Super nopea ja helppo peltileipä. Suosittelen kokeilemaan. Nämä ainekset löytyvät varmasti kaapista ja näin saat hetkessä tuoretta leipää. Minä ainakin innostuin tästä. <3





5dl rasvatonta maitoa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1pss kuivahiivaa
10dl sämpyläjauhoja
1/2 dl sulatettua voita


Lisäksi voit lisätä sekaan fenkolinsiemeniä tai ihan mitä keksitkään porkkanaraasteesta juustoon. :)


1. Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi. Joukkoon suola ja siirappi.

2. Kuivahiiva sekoitetaan desilitraan sämpyläjauhoja. Hiivaseos ja loput jauhot sekoitetaan taikinaan tukevalla vatkaimella.
       Lisää rasva sekaan ja sekoita.  

3. Levitä taikina leivinpaperinpäälle tasaisesti jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa taikinaan pizzaleikkurilla ruutuja. Pinnalle voit ripotella esim. kaurahiutaleita. Anna nousta lämpimässä paikassa liinan alla 1/2 tuntia. Paista peltileipää uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. 




 
4. Anna leivän hiukan jäähtyä ja taita ruudut irti. Leipä kohoaa sen verran että ruudut voi vielä halkaista ja näin saat ohuempia ja rapeampia siivuja.
Nauti leivänpäällisten ja kylmän maidon kera. :)


 

Hyvää yötä. <3

 
    

2 kommenttia:

  1. kiitos reseptistä, tarvii kokeilla! Hene

    VastaaPoista
  2. tein tätä kasviskeiton kans ja laitettiin sekaan aurinkokuivattuja tomaatteja. oikein maukasta.
    silyu

    VastaaPoista